Fındık Faresi İlaçlama

Fındık fareleri genelde ağırlıkları 12 gram, uzunlukları 26 cm civarında olduğu tahmin edilir. Genellikle siyah kahverengi veye gri renkte olurlar. Yaşam alanları lağımlar, tarlalar gider boşlukları, apartman boşlukları gibi yerler olup kuyruklarının geçebildiği her türlü boşluktan geçebilme yeteneğine sahiptirler. Kışın soğuk havalarda sığınmak için bir yer bulmak isteyen fare evlerimize gider boşluğundan, çamaşır makinesinin giderinden, tuvalet giderinden veya bahçeden girebilmektedir. Fındık fareleri insan sesinden ürktükleri için genellikle evin sessiz olduğu zamanlarda gezinirler. Evimize girme nedeni ise yaramazlıklarından ve yemek bulma ihtiyacındandır. Fındık fareleri yaramaz bir çocuk gibi evin içindeki her şeyi karıştırabilir, dişiyle her şeyi kemirebilir. Fındık fareleri bir yılda ortalama 9 kez ürerler ve her üreme zamanında 7-8 adet yavruları olmaktadır. Genel anlamda bilinen bir yanlış evimizde veya yaşadığımız herhangi bir yere gördüğümüz bir farenin yalnız olduğunu düşünmemizdir. Fareler bir arada koloni şeklinde yaşayan canlılardır bu nedenli bir fareyi yakalamak demek sorunun bittiği anlamına gelmeyebilir.

Fareleri kendi çabalarıyla yakalamak isteyen kişiler çalışma esnasında fare ısırıklarına maruz kalabilir ve bulaşıcı hastalıkların kendisine bulaşmasına mani olabilirler. Yakalayamadığınız her gün için de farelerin çoğalma riski artacağından, bu konudaki en pratik çözüm sağlık bakanlığı onaylı kurumsal bir fare ilaçlama firmasından profesyonel destek almaktır.

Fareler kendi aralarında köken olarak farklılıklara ayrılırken, beslenme alışkanlıkları da farklılık göstermektedir. Bu da her fare için ayrı bir ilaçlama türün doğurmuştur. Fare ilaçlama servisi, öncelikle keşif yaparak farenin boyutu hakkında bilgi vererek ilaçlamanın hangi yöntem kullanılarak yapılacağı bilgisini paylaşmalıdır.

Fındık farelerini yakalamak için başlıca kullanılan kova koymak, çeşitli otların kokusundan gideceğine inanmak, ortaya yapışkan koymak gibi yöntemler fare ilaçlama işindeki ciddiyetten uzak bir iştir. Sizin hazırlayacağınız tuzakların herhangi birine yakalanan bir fare diğer arkadaşlarıyla sesli olarak iletişime geçtiği için diğerlerinin aynı hatayı yapmasını engelleyecektir. Bu nedenle dikkat ederseniz yakaladığınız fare sürekli bağırıp arkadaşlarını yakalandığı konusunda uyarmaktadır.

Fındık fareleri çok sinsi hayvanlar olup, insan kokusunun geçtiği hiçbir şeyi yemezler. Bu nedenle elinizle hazırlamış olduğunuz mamaları yememeleri gayet doğaldır. İlaçlama konusunda 16 yıllık tecrübemizle, yaşadığınız sıkıntıyı en kısa sürede gidermek için sizde En ilaçlamaya danışabilir , ücretsiz keşif yaptırabilirsiniz.